Afscheidsfotografie

Afscheid nemen is droevig en heftig, maar hoort helaas ook bij het leven. De dag van de uitvaart beleef je op je eigen manier, je wordt misschien geleefd, en je weet later niet meer hoe de dag nou precies ging. Het kan helpend zijn om beelden van deze dag terug te zien, en de momenten opnieuw te beleven. Voorafgaand aan het afscheid kan ik ook momenten vastleggen. Momenten van het laatste samenzijn. Denk goed na wat je nog wil, nooit kun je genoeg hebben van degene die je nu zo moet missen, en misschien heel plots uit je leven moest gaan. Het laatste wat je kan doen is herinneringen (laten) vastleggen. Discreet en respectvol kan ik deze moeilijke dag voor jullie vastleggen. De foto’s van het afscheid, de uitvaart en momenten van troost kunnen een dankbare herinnering zijn. Een afscheidsreportage van de dienst, de gasten, de woorden die gesproken worden en het samenzijn. Deze beelden kunnen helpen bij de verwerking of juist als troost en steun, ook aan de personen die niet bij het afscheid aanwezig konden zijn.

Voor een afscheidsreportage lever ik een waardevolle fotoserie in een mooi en persoonlijk mini album in het formaat 13×13, met plaats voor 8 foto’s. Ook is het mogelijk om een gedenkalbum te bestellen. Het album kan naar wens worden gepersonaliseerd, door bijvoorbeeld een ander formaat gedenkalbum, of ander materiaal omslag. Het gedenkalbum kan ook voorop worden voorzien van een foto of titel en daarnaast kan er een mooie, bijpassende bewaardoos besteld worden en eventuele extra gedenkalbums.

Naast het standaard albumpje krijgen jullie een mooie videocompilatie van de foto’s (met muziek van de dienst).
Zo heb je toch iets wat je direct kunt kijken als je er behoefte aan hebt en dit samen maakt het tot een bijzonder geheel.

Afhankelijk van jullie wensen kan het pakket worden ingevuld of worden uitgebreid. In overleg met jullie en/of samen met de uitvaartverzorg(st)er kan ik een offerte op maat maken en probeer ik jullie wensen zo goed mogelijk te vertalen in een respectvolle, intieme fotoserie met veel gevoel voor detail en sfeer. Het is mogelijk dat de uitvaartverzekering de kosten voor een afscheidsreportage vergoedt. Jullie uitvaartverzorg(st)er of verzekeringsadviseur kan jullie hierover informeren.

Heb je vragen over afscheidsfotografie of wil je meer informatie? Via het contactformulier, via e-mail: info@ifotografie.nl of via jullie uitvaartverzorg(st)er kun je contact met mij opnemen.

Algemene Voorwaarden_Ifotografie

Mijn verhaal …

Ik weet wat het is om afscheid te nemen van een dierbare. Hoe je zo’n dag beleeft. Helaas heb ik op jonge leeftijd afscheid van mijn moeder moeten nemen. Mijn kindje was toen 1,5 jaar. Mijn moeder heeft heel even oma mogen zijn, mijn zoon heeft heel even een oma mogen hebben..
Nu, jaren later, besef ik dat ik nauwelijks foto’s heb waar mijn moeder op staat, of waar ik samen met haar op sta of waar mijn zoon met haar op staat. De paar foto’s die ik wel heb koester ik en zijn me heel dierbaar. Ze is heftig maar kort ziek geweest, en alles ging snel. Achteraf lijken het wel maanden te zijn geweest, maar niets is minder waar. Voor mezelf heb ik zo goed als mogelijk een dagboekje bij gehouden van alles wat er gebeurde op een dag. Er zijn een paar foto’s van de dag van de uitvaart, en die betekenen zo ontzettend veel voor me, deze foto’s zijn zo waardevol geworden. Dat had ik op dat moment niet kunnen weten. En nu ben ik dankbaar dat ik foto’s kan maken voor de nabestaanden. Ik ben blij dat afscheidsfotografie steeds normaler wordt en steeds vaker gevraagd wordt. Het is fijn om als afscheidsfotograaf een herinnering  te maken van de dag die de meeste mensen in een roes beleven. De beelden die wij maken kunnen helpen bij de verwerking van dit droevige verlies. Het idee dat ik nabestaanden een beetje kan helpen maakt dat ik het graag en met liefde doe, hoe moeilijk het soms ook is..